PODZIEL SIĘ

Lody, te mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe!

Z roku na rok jemy coraz więcej lodów. Dawniej kojarzyły się głównie z miesiącami letnimi, od pewnego czasu goszczą w menu przez cały rok. Różnorodność smaków przyprawia o zawrót głowy.

Jolanta Naklicka-Kleser, uczestniczka programu Masterchef i właścicielka Pracowni Smaków w Krakowie stworzyła pyszną książkę, „Lodovo, czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie”, wręcz idealną na obecną, słoneczną aurę.

To nie jest kolejna książka kulinarna. To namacalny dowód na to, że dzięki odwadze, determinacji i wytrwałym podążaniu za marzeniami
można nie tylko napisać, ale co bywa trudniejsze – wydać książkę.

Z braku czasu i troski o swoją rodzinę powstał pomysł na śniadania w postaci pysznych smoothies oraz na zdrowe przekąski i desery, które ty również możesz mieć zawsze pod ręką w zamrażarce.

Chcesz podawać bliskim mrożone smakołyki z przekonaniem, że jedzą nie tylko pyszne, ale i zdrowe rzeczy? Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie!

Wypróbuj sama!


AWOKADO Z CZEKOLADĄ

SKŁADNIKI

/ 6 porcji /

1 awokado

1 banan

3-4 łyżki kakao

1 szklanka jogurtu naturalnego

opcjonalnie syrop klonowy do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i miksuj, aż powstanie gładka masa.

Powstałą masę wlej do foremek na lody, wbij patyczek i wstaw je do zamrażarki na min. 4 godz.


 MALINA Z WANILIĄ

SKŁADNIKI

/ 2 porcje /

1 szklanka mrożonych malin

ziarenka wydrążone z 1 laski wanilii

1 banan

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i miksuj pulsacyjnie, aż powstanie gładka masa. Od razu podawaj.


ZIELONY SORBET

SKŁADNIKI

/ 4 porcje /

4 kiwi

1 szklanka soku ze słodkich winogron

opcjonalnie miód do smaku

PRZYGTOWANIE:

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i miksuj, aż powstanie gładka masa.

Powstałą masę wlej do foremek na lody, wbij patyczek i wstaw je do zamrażarki na min. 4 godz.


Mat.pras.

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ